***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! България започва да произвежда дронове камикадзе. САЩ няма да отменят БГ санкциите по „Магнитски“

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 16 май   

 

В „ Терем " стартира производството на дронове камикадзета, заяви Информационният център на Министерството на защитата.

Безпилотниците ще костват 2000 лв. и ще могат да унищожават танкове с цена от 10-15 милиона евро, оповестява в изявление за в. Българска Aрмия Калин Димитров, изпълнителен шеф на компанията на МО.

***

Не имам вяра, че като пристигна Тръмп, в случай че въобще пристигна, че Съединени американски щати ще решат да анулират своите описи по „ Магнитски “, които засягат български политици на доста високо ниво. Няма да го създадат.

Това съобщи в изявление за бТВ интернационалният анализатор Светослав Терзиев.

***

Когато ви споделят, че няма пари, значи някой желае нещо да открадне. ГЕРБ-ДПС са на власт от един месец и започнаха още веднъж да ни продават модела на „ постната пица “ и по какъв начин пари няма, се показва в позиция на " Продължаваме промяната " (ПП).

„ Докато имаше постоянно държавно управление, нямаше проблем да осигурим средства покриване на таксите на 127 000 студенти и докторанти по държавна поръчка в университетите. Служебното финансово министерство в този момент се затруднява да откри средствата, които ще дадат на повече младежи достъп до висше обучение. Това е следващата акция на служебния кабинет на ГЕРБ-ДПС против хората. Онзи ден за малко да изчезнат парите за пенсионерите, през днешния ден ударът е против студентите “.

***

С по-малко от 30% ще нарастне токът за бита от 1-ви юли, заяви министърът на енергетиката Владимир Малинов.

АЕЦ " Козлодуй " е отдръпнала ценовото предложение и след преизчисляване ще предложи по-ниско нарастване, посочи Малинов.

Има сериозен капацитет от повишаване на цената на електрическата енергия от 1 юли 2024 година, съобщи в неделя министърът в изявление за Българска национална телевизия.

***

Днес в 17.30 часа на входа на с. Аксаково катастрофира автомобил на НСО, в който се е возил съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

„ Катастрофата е породена от ненадейно изскочил автомобил от път без преимущество. В автомобила са се возили мъж и жена на възраст над 60 години. Полиция е пристигнала незабавно, има потърпевши ", пишат още от Политическа партия.  

***

Министърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева издаде заповед, с която удължава с още месец възбраната за експорт на избрани групи медикаменти. Това са инсулини и аналози, и други понижаващи кръвната захар медикаменти, както и антибиотици, предопределени за систематична приложимост в детска възраст.

***

Състоянието на простреляния словашки министър-председател Роберт Фицо остава тежко, а лекарите вършат всичко допустимо за стабилизирането му, заяви словашкият вицепремиер и министър на защитата Роберт Калиняк, представен от организациите, предава Българска телеграфна агенция.

„ Състоянието на Роберт Фицо остава тежко, лекарите вършат всичко допустимо да го стабилизират ", сподели той. " Засега не можем да кажем, че обстановката се развива позитивно и че животът му е вън от заплаха. Раните са доста тежки ", добави Калиняк.

***

Русия и Китай разпространиха взаимно изказване, в което показват угриженост за нарасналите опасности, произлизащи от изострянето на връзките сред нуклеарните сили, предава Sky News.

***

„ Мъжът на към 50 години се обади късно нощес и сподели, че има желанието да простреля министър-председателят на Еврейската страна. " Готов съм да стана идващият Игал Амир (крайнодесен евреин, умъртвил премиера Ицхак Рабин през 1995 година, поради съглашението за основаването на Палестинската автономия) ", е декларирал той ", добави изданието.

***

***

Кандидатът за президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп изиска от петролните компании не по-малко от един милиард $ за финансиране на предизборната си акция, като в подмяна даде обещание да постави край не електрическите коли. 

„ Всички вие сте задоволително богати, с цел да съберете 1 милиард $ и да ме върнете назад в Белия дом ", сподели Тръмп иронично по време на вечеря с няколко петролни магната в персоналния му курорт Мар-а-Лаго.

Кандидатът за президент е подготвен на всичко, с цел да си върне властта, която притежаваше сред 2017 и 2021 година, като несъмнено първи на удар ще бъдат прогресивните екологични ограничения. Те включват прекъсване на дотациите за електрически коли, превръщане на екологичните ограничения и понижаване на налозите и облекчение на регулациите за петролните компании. Политиките за устойчива сила също ще бъдат изоставени.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР